Vul een zoekwoord in

Behandeling van persoonlijkheidsproblematiek

Er zijn modules voor mensen met persoonlijkheidsproblematiek. Er zijn verschillende modules en thema's om jou verder te helpen. Het belangrijkste uitgangspunt daarbij is: jij hebt de regie om weer grip te krijgen op je leven!

 

Bij persoonlijkheidsproblematiek zijn bepaalde persoonlijkheidstrekken zo sterk aanwezig, dat het je niet meer lukt om je aan te passen. Niet alleen binnen de meest intieme relaties zoals binnen het gezin en met vrienden, maar ook daarbuiten kunnen problemen ontstaan. Denk aan werk, school of hobby’s. De verschillende modules zijn er om jou verder te helpen. Samen met je behandelaar ga je op zoek naar de thema’s die een rol spelen in je problematiek, om samen de juiste behandelmodules te doorlopen. Belangrijke aandachtspunten zijn: het is trainingsgericht, je gaat zelf aan de slag, in je eigen tijd, op je eigen plek, om je eigen training te maken, je eigen huiswerk te maken. Hoe meer je zelf investeert, hoe meer het oplevert.

Voorbereiding

De eerste stap is de voorbereidingsfase. In de voorbereidingsfase ga je zelf met opdrachten aan de slag, om je problematiek in kaart te brengen. Je behandelaar helpt en steunt waar nodig. Jij bent degene die alles in kaart brengt. 

Behandelmodules

Na de voorbereiding volgen afhankelijk van je problematiek en klachten een of meer modules. Die volg je deels in groepen, deels online. Iedere opvolgende module bestaat uit meerdere sessies, met daartussen een evaluatiemoment. Er zijn verschillende modules beschikbaar die aansluiten op jouw problematiek:

  • Emotieregulatie
  • Interpersoonlijke vaardigheden
  • Zelfbeeld
  • Probleemoplossende vaardigheden

Aanvullende modules

Afhankelijk van jouw problematiek, is het mogelijk om aanvullende modules te doorlopen. Denk bijvoorbeeld aan traumabehandeling of medicatiebehandeling. Of systeemtherapie, in het geval dat de problemen die je ervaart, ook invloed hebben op je relatie of familie.

Wat verwachten we van jou?

Wat er van jou als cliënt wordt gevraagd, is dat je wekelijks je huiswerk maakt, en dat je dagelijks je registratie opdrachten en oefeningen doet. De tijdsinvestering is afhankelijk van hoeveel je er voor jezelf uit wil halen. Soms is het voldoende om een paar minuten per dag bezig te zijn met een oefening of thema. Soms ben je er langer mee bezig. We raden je aan om er dagelijks mee bezig te zijn.

Ik wil een behandeling

Denk je dat je last van persoonlijkheidsproblematiek hebt? Meld je dan aan voor een behandeling. We staan je snel te woord.

Aanmelden voor behandeling