Werken bij viviq

“Ik heb mijn internetverslaving weer onder controle”

Iedereen zit toch uren op internet? Dat hield Sophie (23) zichzelf voor. Maar toen zij de zoveelste nacht online was geweest, haar lontje steeds korter werd en ze zelfs een tentamen verprutste door concentratieproblemen, wist ze: ik heb een internetverslaving. En dus ondernam ze actie.

“Ik weet niet beter dan dat ik veel op internet zit. Voor mijn studie, om te gamen, te instagrammen. Mijn vrienden doen het ook. Niks aan de hand, dacht ik. Tot ik last kreeg van concentratieproblemen. En steeds vaker kortaf reageerde naar mijn vriend. Elke avond ging ik weer iets later naar bed. Tot diep in de nacht zat ik maar op mijn iPad. Na de zoveelste nacht zonder slaap verknalde ik mijn tentamen. Dit kan zo niet langer, besloot ik. Ik moet hier wat aan doen.”

Online verslavingszorg
“Zoekend op internet kwam ik uit bij Viviq en las ik over de online behandelmogelijkheden. Dat leek me wel wat: zelf bepalen waar en wanneer ik een behandeling volgde. Eerst deed ik de zelftest, die bevestigde wat ik al vermoedde: ik had een internetverslaving. Na de intake kon ik snel starten met mijn online behandeling. Een groot pluspunt was dat ik zelf kon bepalen wanneer ik de behandeling volgde. Ik kon het dus mooi om mijn colleges en bijbaan heen plannen.”

Mezelf teruggevonden
“De online verslavingszorg bestond niet alleen uit oefeningen en opdrachten. Ik kreeg ook voorlichting via filmpjes en tips hoe ik met mijn verslaving om kon gaan. Ook prettig: mijn behandelaar was heel goed te bereiken en reageerde snel op vragen. Mijn vriend keek soms mee als ik de opdrachten maakte. Hij las ook de feedback van mijn behandelaar en kreeg daardoor een beeld van mijn behandeling; heel fijn. Ik merkte dat mijn internetverslaving tijdens de behandeling al best snel naar de achtergrond verdween. En sinds kort is mijn behandeling klaar. Mijn internetgebruik heb ik nu goed onder controle. Ik heb mezelf teruggevonden! En slaap weer als een roos…”