Werken bij viviq

Van klacht naar kracht


Iedereen kan in zijn leven te maken krijgen met mentale klachten. Bij Viviq focussen we niet op je klacht, maar op je (veer)kracht. Wij geloven namelijk dat ieder mens beschikt over de veerkracht om klachten te overwinnen of hiermee beter te leren omgaan. Onze behandelaren reiken je de handvatten aan om je (veer)kracht weer te vinden en de regie op je leven terug te krijgen.

Professionele hulp bij mentale problemen is niet altijd nodig. Soms kunnen je klachten al verminderen door erover te praten met een naaste, je te laten inspireren door ervaringsverhalen of podcasts van anderen of door aan de slag te gaan met gratis beschikbare zelfhulpmodules. 


 

Hoe we werken

Je kunt je bij Viviq aanmelden met een verwijsbrief van de huisarts. Je huisarts stuurt de verwijzing door naar Viviq. Deze verwijzing wordt door een behandelaar bekeken en als de inschatting wordt gemaakt dat een behandeling passend zou kunnen zijn, plannen we een afspraak voor een intakegesprek met een behandelaar. Tijdens dit gesprek brengen jullie samen het beeld uit de eerste kennismaking uitvoerig in kaart. Op basis hiervan volgt een behandeladvies met een behandelplan, dat aansluit bij wie jij bent en wat jij graag wil bereiken.

Uitsluitingscriteria

Wanneer je ernstige psychiatrische problemen hebt, ben je mogelijk meer baat bij een intensiever behandeltraject dan Viviq kan bieden. Om te helpen bepalen of Viviq de juiste instelling voor je is, hebben we enkele uitsluitingscriteria opgesteld. Als het antwoord op één of meer van de onderstaande vragen 'ja' is, dan zijn onze behandelingen waarschijnlijk niet geschikt voor je. Overleg in dat geval samen met je huisarts waar  je het beste terecht kunt:

  • Ben je meerdere malen in behandeling geweest voor een verslaving?
  • Ben je meerdere malen vanuit een crisis opgenomen geweest in een psychiatrische instelling?
  • Ben je momenteel in een juridische procedure verwikkeld die betrekking heeft op je klachten?
  • Heb je, gerelateerd aan je klachten, behoefte aan hulp bij financiële problemen, bij problemen met instanties, bij juridische kwesties of andere problemen?

VEELGESTELDE VRAGEN

Je kunt je aanmelden met een verwijsbrief van je huisarts.

Voor al je vragen kun je bellen of mailen naar 085- 0866070 of info@viviqggz.nl

Nee, wij zijn niet regio gebonden. Iedereen kan op elke locatie geholpen worden en ook online behandeling is mogelijk, afhankelijk van de hulpvraag.

Op het gezondheidsplatform www.gz-plein.nl vind je allerlei interessante en waardevolle content - blogs, podcasts, zelfhulpmodules en ervaringsverhalen - waarmee je zelf aan de slag kunt gaan. Waar relevant verwijzen we op deze website ook naar artikelen op GZ-Plein. 

Dit kun je opvragen door jouw verzoek te mailen naar info@viviqggz.nl. Vermeld in dit mailtje ook je NAW-gegevens (Naam, Adres en Woonplaats) en je BSN-nummer. Wij reageren zo spoedig mogelijk op je aanvraag.

Ben je verhinderd? Kan gebeuren! Wel is het belangrijk dat je dit uiterlijk 48 uur voor je afspraak meldt. Doe je dit niet, dan geldt dit als een ‘no-show’. Hiervoor ontvang je vanaf 2024 een factuur van € 65,- die je niet kunt declareren bij je zorgverzekeraar. Dat willen we natuurlijk graag voorkomen. Geef het dus tijdig door als je niet kunt.