Werken bij viviq

"Na moeilijke tijd weer zin in het leven"

Het was geen wonder dat Mark (32) niet goed in zijn vel zat. In nog geen jaar tijd verloor hij zijn moeder en schoonmoeder. En op het werk liep het ook niet lekker. Toen hij nergens meer zin in had en zich afvroeg of het leven nog zin had, ging hij op zoek naar hulp. 

“Eigenlijk herkende ik mezelf ook niet meer. Ik zat de hele dag maar wat op de bank, een beetje met mijn telefoon te spelen en verder deed ik niet veel meer. Ik stond moe op en ging moe weer naar bed. Ik sleepte me door de dag. Omdat ik geen zin had om collega’s of andere bekenden in de wachtkamer tegen te komen, maar ook omdat ik niet wilde dat ze op mijn werk wisten dat ik bij een psycholoog liep, ben ik op zoek gegaan naar online behandeling.”

Altijd dichtbij
“Ik vond het heel prettig dat de behandeling in de avonduren kon. Zo hoefde ik op mijn werk geen vrij te nemen. De behandeling bestond uit beeldbelgesprekken in combinatie met een online module. Ik kon in die module naar filmpjes kijken van mensen die hetzelfde doormaakten, ik kreeg uitleg over wat een depressie is en tips wat ik kon doen om eruit te komen. Ik kon op elk moment van de dag de informatie bekijken en de bijbehorende opdrachten maken en ik had daardoor het gevoel dat mijn behandelaar altijd dichtbij was. Ze gaf me tussen onze gesprekken door feedback op mijn opdrachten. Ik hoefde dus niet steeds te wachten tot ik haar weer kon spreken om een stapje verder te komen in mijn behandeling. Het beeldbellen met mijn behandelaar heb ik ook als erg prettig ervaren.”

Zin in het leven terug
“Inmiddels zijn we een paar maanden verder en ik kan zeggen dat ik weer zin heb in het leven. Mijn moeder en schoonmoeder mis ik nog steeds en dat mag ook. Maar ik heb een paar hobby’s weer opgepakt, zoals motorrijden en klussen. Het lukt me ook om de kwesties die op het werk speelden op te lossen. Het gaat weer goed met me. Ik kan het iedereen aanraden om online behandeling te proberen. Het heeft mij in elk geval heel goed geholpen.”