Vul een zoekwoord in

Medisch onverklaarbare klachten herkennen

Er zijn veel verschillende soorten onverklaarbare klachten. In allerlei lichaamsdelen kunnen ze voorkomen. Klachten die vaak gehoord worden zijn hoofdpijn, rugpijn, gewrichtspijn, buikpijn of pijn op de borst. Ook vermoeidheid, duizeligheid en hartkloppingen komen veel voor.

 

Pijnklachten

Onverklaarde pijn kan op veel plaatsen in het lichaam voorkomen, soms zelfs op meerdere plaatsen tegelijk. Het is vaak een reactie op stress en heftige emoties. Stress kan leiden tot onbewuste spierspanning en pijn verergeren. Vaak zonder dat je het in de gaten hebt.

Vermoeidheidsklachten

Bij chronische vermoeidheid ben je continu moe, terwijl er geen ziekte is die dit kan verklaren.

Klachten aan buik, maag en darmen

Veel klachten in je maag- en buikstreek en bij ontlasting kunnen wijzen op een spastische darm. Vaak kunnen artsen hiervoor geen direct aanwijsbare oorzaak vinden.

Uitvalverschijnselen

Bekende uitvalverschijnselen zijn problemen met het evenwicht, met praten of slikken. Ook kun je het gevoel hebben dat spieren geen enkele kracht hebben of heb je problemen met zicht, reuk of tast.

Andere onverklaarde klachten

Er zijn nog tal van andere klachten die onverklaarbaar kunnen zijn. Denk daarbij aan jeuk, allergische reacties, duizeligheid of problemen met de warmteregulering van je lichaam.

Last van onverklaarbare klachten?

Als je last hebt van onverklaarbare klachten, dan kun je daarvoor in behandeling. Deze verloopt grotendeels online. Ontdek welke mogelijkheden er zijn!

Behandeling van onverklaarbare klachten