Werken bij viviq

Gedragsproblematiek

Denk en reageer je vaak anders dan anderen en heb je hier in je dagelijks leven veel last van? Ondervinden ook de mensen om je heen hinder van jouw gedrag of lijden je relaties eronder? Dan kan het zijn dat er sprake is van een gedragsstoornis. Gelukkig zijn er allerlei mogelijkheden om hiermee te leren omgaan. 

Oorzaak van gedragsproblematiek

Een gedragsprobleem of -stoornis kan verschillende oorzaken hebben. Soms wordt het probleem veroorzaakt door ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) of ADD (Attention Deficit Disorder). Maar er kunnen ook andere oorzaken (trauma, stress, etc.) en uitingsvormen zijn. Denk bijvoorbeeld aan stelselmatig opstandig, driftig of agressief reageren. Omdat je vaak anders denkt en reageert dan anderen, of omdat je gedrag tegen de normen ingaat, kun je hier in het dagelijks leven veel last van ondervinden. Ook de mensen om je heen – je familie, partner, vrienden of collega’s – kunnen het lastig vinden hoe ze hiermee moeten gaan. Een gedragsstoornis kan dus een grote impact hebben op jouw leven en dat van anderen. 

PROFESSIONELE HULP NODIG?

Doe de zelftest en ontdek snel of je professionele hulp nodig hebt.

Zelftest

Leren omgaan met een gedragsstoornis

Als je het vermoeden hebt dat je een gedragsprobleem hebt en je wil hier graag iets aan doen, weet dan dat hier allerlei mogelijkheden voor zijn. In een open gesprek luisteren we aandachtig naar jouw verhaal en gaan we met open blik dieper in op je vraag. Waar loop je bijvoorbeeld tegenaan in het dagelijks leven en wat zou je graag anders zien? Als we het er samen over eens zijn dat een vervolgtraject nodig en wenselijk is, plannen we een intakegesprek. Tijdens dit gesprek wordt het beeld uit de eerste kennismaking uitvoerig in kaart gebracht. Op basis hiervan volgt een behandeladvies met een behandelplan, dat het behandelteam samen met jou opstelt.

Diagnostiek ADD en ADHD

Er is veel vraag naar diagnostiek en behandeling van AD(H)D. Omdat we onze cliënten vanuit een brede blik benaderen, is dit echter nooit het startpunt bij Viviq. Wanneer uit het zorgvuldige gevoerde intaketraject blijkt dat het nodig is om een diagnose te stellen, dan is die mogelijkheid er. Bij Viviq kijken we echter vooral naar wat jij nodig hebt om het maximale uit je leven te halen. We leren je hoe je met de obstakels en uitdagingen kunt omgaan. Het uitvoeren van diagnostisch onderzoek is dus geen vanzelfsprekendheid en hangt af van de uitkomst van het intaketraject.