Vul een zoekwoord in

Ons aanbod

Bij Viviq kun je terecht voor professionele hulp (GBGGZ en SGGZ) bij uiteenlopende mentale problemen, zoals persoonlijkheidsproblematiek, trauma, gedragsverslaving, depressie en medisch onverklaarbare klachten. We werken met wetenschappelijk onderbouwde behandelingen, vanuit Positieve Gezondheid. We bieden zowel reguliere als online behandelingen; net wat het beste past bij jouw behoefte. Je behandelaar kijkt graag samen met jou naar wat het beste bij jou past.

Is onze zorg geschikt voor jou?

Ervaar je ernstige psychiatrische problemen? Dan heb je mogelijk meer baat bij een intensiever behandeltraject dan Viviq kan bieden.

Persoonlijkheidsproblematiek

Jouw karakter en ‘typische trekjes’ maken jou tot wie je bent. Als zo’n eigenschap extreem overheersend wordt, kun je anders gaan denken, voelen en doen dan mensen van je gewend zijn. Viviq biedt hulp bij persoonlijkheidsproblematiek.

Trauma

Een trauma ontstaat na een of meer schokkende gebeurtenissen. Die gebeurtenis kan er voor zorgen dat je behoorlijk lam geslagen bent of ontwricht. Is het trauma een onlosmakelijk deel van je leven? Elke dag opnieuw? Dan helpen wij je graag van deze klachten af te komen.

Gedragsverslaving

Verslaafd aan gamen, gokken, internet, kopen, seks, pornografie, social media? Dit noemen we een gedragsverslaving.

Stress en spanning

Stress, iedereen heeft er wel eens mee te maken. Stress is ongezond als je te lang spanning voelt en je geen tijd kunt of wilt nemen voor ontspanning. Als je stress hebt en daar verkeerd mee omgaat, zorgt dat voor overbelasting en uitputting. Je kunt overspannen raken of een burn-out krijgen.

Angst en paniek

Heb jij meer dan gemiddeld last van angstklachten? Dan kan er sprake zijn van een angststoornis. Bijna 20% van de Nederlanders krijgt in het leven een angststoornis, vrouwen vaker dan mannen. Angst en paniek zijn serieuze klachten die je kwaliteit van leven ernstig aantasten.

Dwang

Je kunt dwanggedachten niet negeren of tegenhouden. Ze leiden vaak tot angst. Om die angst te verminderen, ga je bepaalde handelingen - dwanghandelingen - uitvoeren. Daarna gebruik je ze steeds vaker, om angst te vermijden.

Somberheid en depressie

Iedereen beleeft goede dagen en minder goede dagen. Maar als je een lange tijd somber bent, je zin in het leven kwijt bent en minder goed functioneert, dan heb je mogelijk een depressie.

Gedragsproblemen

Iedereen is wel eens lastig voor zichzelf of voor zijn omgeving. Dat wordt een probleem als het lastige gedrag lang aanhoudt en regelmatig voorkomt. Een bekend voorbeeld van een gedragsstoornis is ADHD. Niet alleen jij kunt er veel last van hebben, maar ook je omgeving.

Medisch onverklaarbare klachten

Je hebt lichamelijke klachten waarvan je niet weet wat de oorzaak is. Of er is wel een lichamelijke oorzaak, maar het is onduidelijk waarom de klachten zo heftig zijn. Gelukkig is er wel iets aan de klachten te doen.